hollywood u stigende stjerner dating Nyhet

dating en fyr som er eldre enn – Det er lite som tyder på at Stortinget vil pålegge noen rektorer å åpne for bønn og andakt på skolen i nærmeste fremtid, sier Karl-Johan Kjøde. Han er generalsekretær i Norges kristelige Student- og Skoleungdomslag, gjerne kalt Laget.

brasil dating app Ifølge Laget har stadig flere rektorer nektet elever å samles til bønn på norske skoler de siste par årene. Dette var foranledningen til at fire KrF-representanter i mars fremmet et forslag der de ba «regjeringen utarbeide nasjonale retningslinjer for barne- og ungdomsorganisasjoners tilgang til bruk av skoler og andre offentlige rom».

vanlige online dating feil Men i stedet for et nasjonalt vedtak, har Stortinget samlet seg om å be regjeringen sette ned et utvalg for å følge opp problemstillingen. Planen er å få i gang en dialog mellom KS og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) for å «sikre barne- og ungdomsorganisasjoner tilgang til skoler og andre offentlige bygninger lokalt, og for å unngå «usaklig forskjellsbehandling ved utlån».

dating nettsteder enslige forsørgere japanske datingside engelsk Religionsfrihet

limerick datingside – Jeg frykter at Stortinget med dette kun kjøper seg tid i en vanskelig sak. Dette er et kompromissvedtak, og det er lang vei fra denne ordlyden til et vedtak som tillater elever å møtes til bønn og andakt på skolen. Og i mellomtiden kan rektorer på norske skoler fortsette å nekte samling til bønn og andakt i sine klasserom, sier Karl-Johan Kjøde, som likevel bemerker at elever nå har «Stortingets gode intensjoner i ryggen».

finne min mann på dating nettsteder For Kjøde handler saken om elevenes religionsfrihet.

speed dating hendelsen programvare – Folks innstilling til religion er i endring. De sosiale mulighetene for å vise at man er religiøs innskrenkes for både kristne og muslimer, og det føler ungdommer på. Stortinget hadde en mulighet til å tiltale dette ved å vedta nasjonale retningslinjer for bønnesamlinger på skolen, men lot muligheten glippe, sier Kjøde.

topp 10 tegn du dating en psykopat Olav Elgvin er stipendiat ved Universitetet i Bergen og forsker ved Fafo. Han er uenig i religionsfriheten gir elever en selvsagt rett til å møtes for bønn på skolen.

gratis politimann dating – I et sekulært samfunn skal vi ha verdinøytrale offentlige institusjoner. Staten skal selvfølgelig ikke hindre elever å be i friminuttene, men det er ikke en selvfølge at myndighetenes eiendom brukes til det formålet, sier han.

dating for bil elskere hva du gjør hvis du hekte med din ex Lokalt selvstyre

cs gå matchmaking server blokkering Et av komiteens hovedargumenter for ikke å gjøre et nasjonalt vedtak, er retten til lokalt selvstyre.

dating dagbøker toronto star 2015 Kunnskapsminister Jan-Tore Sanner vil la det være opp til den enkelte kommune, eller den enkelte rektor, å bestemme hvorvidt bønnesamlinger skal tillates.

dating etikette i din 50s Karl-Johan Kjøde følger ikke Sanners argumentasjon.

han er dating noen ny – Det er viktig å bevare kommunenes autonomi, men Skolelaget ønsker å fremme elevdemokratiets rettigheter. Stortingspolitikerne legger nasjonale føringer for den norske skole stadig vekk. Hvorfor kan ikke de gjøre det også på dette området? spør Kjøde.

er boity dating kart maponyane mobile alabama datingside Redd muslimer

eldre enker dating på nytt Kjøde forteller at mange rektorer som nekter kristne elever å samles til bønn på skolen, sier de gjør det fordi de ikke ønsker å åpne opp for tilsvarende muslimske bønnesamlinger.

mørke sjeler forberede å dø co op matchmaking – Jeg tenker tvert imot at muslimske elever som samles for å be på en norsk, offentlig skole vil ha en integrerende effekt, så lenge dette skjer innenfor åpne, demokratiske og elevstyrte rammer, sier Kjøde.

dating ariane 2 juksekoder Dette er Olav Elgvin enig i.

religiøse dating apps – Å plassere muslimsk trospraksis inn i en norsk, offentlig institusjon vil kunne være bra for integreringen. Men da kan man gjerne kombinere det med visse krav, som for eksempel at samlingen skal være åpen både for menn og kvinner, sier han.

homofile dating sites for ltr etiopiske jente for dating Lokalt best

speed dating nær camberley Elgvin mener rektorer ved hver enkelt skole har best forutsetning for å vurdere hvorvidt bønnesamlinger skaper problemer eller ikke.

datingside ingen fete damer – Noen steder på Sørlandet kan kanskje en kristen gruppe virke ekskluderende for ikke-troende elever. Og noen steder på Oslo øst kan kanskje muslimske bønnesamlinger skape et press på elevene som ikke ønsker å be i skoletiden. Slike vurderinger kan det være best å ta lokalt der man kjenner konteksten, sier han.

dating i australia topp rare dating nettsteder Større agenda

dominikanske dating tjeneste For leder i Utdanningskomiteen på Stortinget, Roy Steffensen (Frp), handlet ikke komiteens innstilling først og fremst om religiøse samlinger på skolen.

wellie støvel dating – Vi har diskutert bønn og sosial kontroll veldig lite i vår behandling av denne saken. Vårt utgangspunkt er at mange organisasjoner opplever at kommunenes saksbehandling rundt utleie av lokaler er uryddig, sier han.

dating nettsteder med fisk i det Han mener imidlertid at lokale rektorer bør være avgjørende instans i denne typen saker.

dating diagram mann – Utgangspunktet til Frp er at skolen er et sted for å lære, og det skal ikke forkynnes i skoletiden. Men hvis noen elever ønsker å be sammen på skolen, og rektor synes det er greit, har vi ingen problemer med det, så lenge offentlige midler ikke har blitt brukt til å tilrettelegge for dette, sier Steffensen.