wot premie tanker med fortrinnsrett matchmaking
elektrisitet hekte camping Søk i Edens hage

Søk  i  alt  innhold  på VL.no

negativer av dating en eldre mann Glassklar høst

En fattig franskmann fant nøkkelen til hvordan hagens frukter kan få nesten evig liv. Nå er en ny generasjon i ferd med å oppdage hermetisering.

Hermetisert frukt

 • Frukten skrelles og deles opp i båter.
 • Sukkerlaken koker du av 3-400 g sukker til 1 l vann.
 • Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, til den blir mør.
 • Legg deretter frukten over på rene og varme glass. Sukkerlaken kokes deretter opp igjen, siles og helles over frukten på glassene.
 • Hell på slik at glassene nesten renner over.
 • Skru på lokket.
 • Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.

oppkobling date meg Det er slutten av 1700-tallet. Napoleon Bonaparte og hans hær er på høyden og kjemper slag etter slag i Europa. I 1797 seirer de over Østerrike. To år etter står Storbritannia og Tyrkia for tur.

datingside for advokater Men ikke alt går etter planen. De mangler mat. Hvordan skulle man sørge for at soldatene hadde nok mat som ikke ble dårlig og som var mulig å frakte med seg?

dating nettsted databaseskjema du kan koble en telefaks til en mobiltelefon Konservering

siste amerikanske gratis datingside Mennesker har drevet med konservering av mat i årtusener. Da fryser og kjøleskap ennå tilhørte en fjern framtid, ble matvarer, og særlig kjøtt, saltet, tørket eller røkt.

christchurch office oppkobling Saltindustrien var en stor inntektskilde for mange land, både havsalt og gruvesalt. Salt trekker ut vann av maten og ødelegger livsforholdene for bakteriene.

stadier av datering av kim kardashian hollywood LES OGSÅ: christian dating gratis brukersøk

slottet slettet scene er vi dating Fermentering – en samlebetegnelse på konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring – er en annen teknikk, som også ble brukt på grønnsaker. Selv i bibelsk tid er de søteste fristelser tørket frukt, som fiken og dadler. 

topp homofil dating apps iphone japan sosiale dating app Oppfinnertrang

koreansk datingside london Da det ble klart at Napoelons soldater trengte mat, lyste det franske militærvesenet ut en konkurranse: Den som kunne finne opp en ny og bedre metode for matbevaring, skulle få 12.000 franc.

blad antenne oppkobling Én av dem som svarte, var Nicolas Appert. Han hadde flyttet hjemmefra som 11-åring for å lære seg yrket som konservator. Han var nysgjerrig og eksperimenterte gjerne med nye teknikker.

enkelt polititjenestemenn datingside

393960_NP.jpg
En tegning av Nicolas Appert, franskmannen som forsto at hermetisering var tingen for å unngå hungersnød.
Vis

dating din beste venn sitater tumblr LES OGSÅ: dating tjeneste i den dominikanske republikk

dating operasanger Da han hørte om konkurransen, satte han i gang umiddelbart. Etter flere års prøving og feiling oppdaget han noe merkverdig:

ivy league skolen dating nettsiden Franskmannen puttet femti ulike matvarer i sterile glassflasker, som han forseglet. Deretter la han de lufttette beholderne i kokende vann. Etter en stund i kjelen, ble de tatt ut og satt på hyllen. Når han åpnet beholderne måneder senere, var maten like fin.

dataoverføre subtitle bahasa indonesia dating byrå cyrano

393963_NP.jpg
Flaskene som Nicolas Appert brukte da han laget verdens første hermetikk.
Vis

jeg kan hekte 2 subs å en mono amp Flaskene som Nicolas Appert brukte da han laget verdens første hermetikk.

alvarez yairi serienummeret dating christmas dating i japan Tette glass

datingside for ipad Franskmannen kunne ikke forklare hvorfor. Mikroorganismene som drepes i prosessen og hindrer forråtnelse og bakterievekst ble ikke oppdaget før flere år senere.

kontinental dating morsomme uttrykk for online dating møter dating Følg sitater om dating en ex!

beste gratis dating nettsteder uk 2012 Men han vant konkurransen. Og metoden hans, som fikk navnet hermetisering, spredte seg raskt som ild i tørt gress over hele Europa.

alenemødre dating Hermetisering egnet seg som industrimetode og kunne brukes på nesten alle typer matvarer. I Norge vokste det frem en stor hermetikkindustri og hermetikk ble en av våre store eksportvarer.

hva betyr tilfeldig dating mener

394690_NP.jpg
Nicolas Apperts hermetiseringsmetode revolusjonerte matlagring i Europa. I Norge vokste det frem en stor hermetikkindustri og hermetikk ble en av våre store eksportvarer.
Vis

gratis kansas city online dating LES OGSÅ: litterære hastighet dating mesa

beste dating match for væren Hjemme på kjøkkenbenken kunne man få problem med å få glassene ordentlig tette. Det var lenge voks som gjorde susen, en relativt tungvint prosess. Men i overgangen til 1900-tallet kom en ny revolusjon til det norske kjøkken: Norgesglasset. Med metallring og gummipakning regnes det i dag som et ikon innen design, og de gjorde hermetiseringen enklere for folk flest.

dr dating nettsteder Glassene kunne kokes og skrus til når de hadde vært varmet opp lenge nok. Å gjøre glassene lufttette, var ikke lenger noen sak og salget gikk i været. Nordmenn har totalt kjøpt over 75 millioner eksemplarer av slike glass i ulike størrelser.

flytte på livet etter dating en narcissist dating skandinaviske damer Ny trend

10 måter du dating en ekte mann Under andre verdenskrig ble hermetisering regnet som et bidrag til krigskampen, siden både soldater og folk flest trengte mat. I dag er det ikke lenger nødvendig å hermetisere for å redde liv, men det å være litt mer selvforsynt utover vinteren kan likevel føles bra.

sørkoreanske dating nettsteder LES OGSÅ: topp 10 gratis arabiske dating nettsteder

når en fyr sier hvis vi ble dating Og til tross for at våre tider er fredelige, har hermetisering fått et sikkelig oppsving de siste ti årene. På engelsk gis det ut bøker med titler som «Hermetisering for en ny generasjon», og i 2014 ble Norgesglasset relansert fra fabrikken. I tillegg finner folk frem gamle glass fra kjeller og loft. «Vi er dessverre tomme for gummipakninger til Norgesglass», er svaret fra samtlige nettforhandlere.

dateres ultrasounds kan være galt Selv om vi i dag kan plukke det vi vil fra butikkhyllene året rundt, så er det likevel noe annet med syltetøy, saft og desserter man har laget selv. Ved hermetisering kan sukkerforbruket minskes og det er ikke nødvendig med tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. I tillegg er frukten kortreist – man kan plukke i egen eller gode venners hage.

sette opp online dating nettsted

393951_NP.jpg
Trærnes grøde henger klar der oppe.
Vis
teste dating plattformen

internett dating solen  

mest berømte datingside india  

oransje stranden dating

393965_NP.jpg
Plommer som skal bli syltetøy kan renses eller kokes hele. Kokes de hele må man plukke ut stenene under veis i koking når fruktkjøttet løsner.
Vis

emma roberts og chace crawford dating Plommer som skal bli syltetøy kan renses eller kokes hele. Kokes de hele må man plukke ut stenene under veis i koking når fruktkjøttet løsner.

dating universitetet veileder Kilder: Den rutete kokeboken, Ingrid Espelid Hovig

ANNONSE
ANNONSE

jim bever dating caroline chikezie Det er slutten av 1700-tallet. Napoleon Bonaparte og hans hær er på høyden og kjemper slag etter slag i Europa. I 1797 seirer de over Østerrike. To år etter står Storbritannia og Tyrkia for tur.

topp 5 gratis lesbisk dating nettsteder Men ikke alt går etter planen. De mangler mat. Hvordan skulle man sørge for at soldatene hadde nok mat som ikke ble dårlig og som var mulig å frakte med seg?

absolutte og relative dating antropologi koreansk kjendis dating utlending Konservering

peavey klassisk 30 serienummer dating Mennesker har drevet med konservering av mat i årtusener. Da fryser og kjøleskap ennå tilhørte en fjern framtid, ble matvarer, og særlig kjøtt, saltet, tørket eller røkt.

hvordan matchmaking skjebne Saltindustrien var en stor inntektskilde for mange land, både havsalt og gruvesalt. Salt trekker ut vann av maten og ødelegger livsforholdene for bakteriene.

robeson kniv dating LES OGSÅ: hvorfor radiometric dateringen av sedimentære bergarter er sjelden nøyaktig

dating byrå cyrano ost full nedlasting Fermentering – en samlebetegnelse på konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring – er en annen teknikk, som også ble brukt på grønnsaker. Selv i bibelsk tid er de søteste fristelser tørket frukt, som fiken og dadler. 

dating en mann som har aldri sa jeg elsker deg dating ex tilbud Oppfinnertrang

o que significa en expressão hekte Da det ble klart at Napoelons soldater trengte mat, lyste det franske militærvesenet ut en konkurranse: Den som kunne finne opp en ny og bedre metode for matbevaring, skulle få 12.000 franc.

møte meg dato meg dating nettsteder Én av dem som svarte, var Nicolas Appert. Han hadde flyttet hjemmefra som 11-åring for å lære seg yrket som konservator. Han var nysgjerrig og eksperimenterte gjerne med nye teknikker.

dating nettsteder sarasota

393960_NP.jpg
En tegning av Nicolas Appert, franskmannen som forsto at hermetisering var tingen for å unngå hungersnød.
Vis

gratis dating nettsteder glasgow området LES OGSÅ: beste stoner datingside

forskjeller mellom dating en jente og en kvinne Da han hørte om konkurransen, satte han i gang umiddelbart. Etter flere års prøving og feiling oppdaget han noe merkverdig:

hvordan kan du hekte en ekstern starter bryter Franskmannen puttet femti ulike matvarer i sterile glassflasker, som han forseglet. Deretter la han de lufttette beholderne i kokende vann. Etter en stund i kjelen, ble de tatt ut og satt på hyllen. Når han åpnet beholderne måneder senere, var maten like fin.

interracial dating tag spørsmål

393963_NP.jpg
Flaskene som Nicolas Appert brukte da han laget verdens første hermetikk.
Vis

profil for online dating nettsted Flaskene som Nicolas Appert brukte da han laget verdens første hermetikk.

dating tjeneste wellington gratis datingside ingen e-postadresse kreves Tette glass

rareste bilder på russisk dating-nettsteder Franskmannen kunne ikke forklare hvorfor. Mikroorganismene som drepes i prosessen og hindrer forråtnelse og bakterievekst ble ikke oppdaget før flere år senere.

askmen dating topp 10 dating cyrano byrået ost nedlasting dating en ordblind mann Følg zoosk dating nettsted pris!

vulkanske bergarter radiometric dating Men han vant konkurransen. Og metoden hans, som fikk navnet hermetisering, spredte seg raskt som ild i tørt gress over hele Europa.

dating nettsiden for psykiske lidelser Hermetisering egnet seg som industrimetode og kunne brukes på nesten alle typer matvarer. I Norge vokste det frem en stor hermetikkindustri og hermetikk ble en av våre store eksportvarer.

dating markedsplassen

394690_NP.jpg
Nicolas Apperts hermetiseringsmetode revolusjonerte matlagring i Europa. I Norge vokste det frem en stor hermetikkindustri og hermetikk ble en av våre store eksportvarer.
Vis

dating nettsted banja luka LES OGSÅ: øverste sosiale dating apps

foreldre dating etter døden ektefelle Hjemme på kjøkkenbenken kunne man få problem med å få glassene ordentlig tette. Det var lenge voks som gjorde susen, en relativt tungvint prosess. Men i overgangen til 1900-tallet kom en ny revolusjon til det norske kjøkken: Norgesglasset. Med metallring og gummipakning regnes det i dag som et ikon innen design, og de gjorde hermetiseringen enklere for folk flest.

gps dating nettsiden Glassene kunne kokes og skrus til når de hadde vært varmet opp lenge nok. Å gjøre glassene lufttette, var ikke lenger noen sak og salget gikk i været. Nordmenn har totalt kjøpt over 75 millioner eksemplarer av slike glass i ulike størrelser.

la oss gjøre lunsj dating tjeneste power rangers dating hverandre Ny trend

hvordan bli kvitt dating nettsted spam Under andre verdenskrig ble hermetisering regnet som et bidrag til krigskampen, siden både soldater og folk flest trengte mat. I dag er det ikke lenger nødvendig å hermetisere for å redde liv, men det å være litt mer selvforsynt utover vinteren kan likevel føles bra.

ustø dating lds LES OGSÅ: jeg trenger hjelp med min online dating profil

online dating namibia gratis Og til tross for at våre tider er fredelige, har hermetisering fått et sikkelig oppsving de siste ti årene. På engelsk gis det ut bøker med titler som «Hermetisering for en ny generasjon», og i 2014 ble Norgesglasset relansert fra fabrikken. I tillegg finner folk frem gamle glass fra kjeller og loft. «Vi er dessverre tomme for gummipakninger til Norgesglass», er svaret fra samtlige nettforhandlere.

interessante online dating spørsmål Selv om vi i dag kan plukke det vi vil fra butikkhyllene året rundt, så er det likevel noe annet med syltetøy, saft og desserter man har laget selv. Ved hermetisering kan sukkerforbruket minskes og det er ikke nødvendig med tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. I tillegg er frukten kortreist – man kan plukke i egen eller gode venners hage.

dating min kjærester beste venn

393951_NP.jpg
Trærnes grøde henger klar der oppe.
Vis
skal du koble opp med din venn

beste dating hendelser london  

enkelt tatt mentalt dating josh dun  

dating noen borderline personlighet lidelse

393965_NP.jpg
Plommer som skal bli syltetøy kan renses eller kokes hele. Kokes de hele må man plukke ut stenene under veis i koking når fruktkjøttet løsner.
Vis

kroken opp callihan Plommer som skal bli syltetøy kan renses eller kokes hele. Kokes de hele må man plukke ut stenene under veis i koking når fruktkjøttet løsner.

karbondatering nøyaktighet 2014 Kilder: Den rutete kokeboken, Ingrid Espelid Hovig

Hermetisert frukt

 • Frukten skrelles og deles opp i båter.
 • Sukkerlaken koker du av 3-400 g sukker til 1 l vann.
 • Trekk frukten forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader, til den blir mør.
 • Legg deretter frukten over på rene og varme glass. Sukkerlaken kokes deretter opp igjen, siles og helles over frukten på glassene.
 • Hell på slik at glassene nesten renner over.
 • Skru på lokket.
 • Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.
;